Archive for the 'KEMENTERIAN USAHAWAN' Category

daily news

February 7, 2009

dah lama aku xupdate..
sampai bro koyok buat blog baru pun aku baru tau..
*kimak ko..nampak sangat ko tak glamer yok..

alang-alang dah bawak kamera sem nie..even pinjam, time nie la aku nk melawat semua tempat dalam johor nie sblm aku balik kelate nanti..
bunyi cam sedih, tapi kalau boleh, aku dah tak nak datang lagi sini..
jauh sangat..kalau tak cukup 11jam drive, jangan harap aku nak nampak signboard ayer hitam kalau drive dari kampung..and so on la..bla bla bla bla..

petang tadi singgah minyak beku..
gatal nak pegi..vocation mood la konon-konon..pdahal aku menyibuk jer..alang-alang dapat projek “Resort City” untuk subjek repair and reh abilitation..

pantai xda la best sangat..batu jer banyak..
kat mana dapat nama minyak beku tu pun aku tak tau..
bajet nk snap pic utk project..
tapi kalau tengok dlm kamera nie, banyak gambar main-main dr projek..

2 benda

September 11, 2008

aaaaaaa…malam nie@pagi nie@sahur nie..
aku dapat 2 benda..
satu buruk…satu baik punya..

yg buruk…
aku lupa nk zip jeans aku..
dan aku buat pose istimewa kat kedai makan masa bersahur..
aiseh man..jatuh saham aku…
nie kalau peminat- peminat aku especially pussycat doll, paris hilton, angelina jolie, madonna, fauziah latif, ramlah ram, rohana jalil (syg) ngan mrs stacy nampak nie, goyang mereka time tu..
*mrs stacy?? (my friend hot tut laaaa)..tu pon xtahu..
lain kali jgn stakat tengok jer..nama pon kena ambik tahu jugak..

sure kaum- kaum adam kat sana terkejut dan menyebabkan mereka terus tidak berselera untuk makan sahur…
buat jahat dibalas jahat..
insaf…

yang baik…
aku mimpi..bukan basah ok..
tido 2 jam yang amat berkualiti…
mimpi pling best sem nie…
bersama gadis A..cewahhhh…
siap ada berenang- berenang…main sembunyi- sembunyi lagi u..
ape lagi…ada jatuh- jatuh…ada main indoor game..ada lari-lari belakang khemah..ada sembunyi- sembunyi lari dari ustaz…
cewahhhh…aku pon xtahu apa kaitan tu smua…
tapi spanjang aku naik motor bersahur tadi, aku senyum jer…
A buat aku emo kejap…ngeheeeeee…
tapi mimpi tetap mimpi..
kan best kalau otak aku ada port usb…
mesti sblum tido aku masukkan pendrive nak save mimpi- mimpi tu semua…
esok bangun pagi mesti aku print..print kaler lagi…

************************
to my cayunx…
sorry xsempat layan jiwang smalam..
i mengantok sangat…tone gedik…
i mengantok sangat… kesian u..
mlm esok kita sambung lagi eh…ngeheeeeeee…

alalalalala bucuk2…

daily thought

September 4, 2008

dah masuk 5 hari aku puasa..aku pun dah xingat..ye kot..
tapi yang best, tengahari atau petang mesti hujan..
puasa+ hujan = kembar siam..
memang tak dapat dipisahkan dari tidur sepanjang hari..

“yie, mu bangun,mu lapar..baik mu tido”

fair la kan..aku just tido siang hari jer..
malam aku jadi nyah..
puasa..market slow..tepaksa aku siapkan keje- keje kejantanan aku yang sudah delay hampir 2 bulan..
progress xda la kencang sangat..
tapi ok la..
mat yie memang hebat la..kan?

tokey bercakap..

July 24, 2008

susah kalau dah dapat jadi tokey nie..
sebelum nie 80 biji..
clear..

smalam 100 biji..
ayam ada..daging ada..
clear..

malam nie 120 biji..
kurma ada..tikus ada..laici ada..janin kambing ada..
tipu la tu..
clear lagi..

kepada bini saya..
yang mengandungkan anak sulung kami..
jangan marah eh abang slalu tido awal skunk nie..
syg kan mengandung..
mana bleh abg nak manja- manja cam slalu..
kang gugur kan baru tau..
paham- pahamla pekerja buruh cam abg nie..
ok?