Archive for the 'KEMENTERIAN BABI SEDUNIA' Category

daily news

June 13, 2011

Tadi kan masa otw aku balik kerja, aku suka dengar radio Fly.fm.

Sebabnya kalau pukul 5.30 petang camtu, ada segmen untuk orang-orang yang single, orang yang kena rejeck,orang yang kurang keyakinan diri, untuk proposed their love to admirer.

Ada yang sangkut. Yang itu biasa la. Tak pelik pun.

Kalau bab yang kena reject tu, ada satu kali tu aku dengar, memang aku gelak macam setan dalam kereta. Aku rasa macam aku nak keluar dari kereta time tu jugak, lari dekat traffic light, lepas tu aku nak terajang orang yang bawak motor sorang sorang!!!

Boleh si mamat tu dengan macho bagitau kat DJ yang dia yakin perempuan tu mesti dia dapat. Sebabnya dia rasa perempuan tu dah kasi hint, means green light la. Mamat tu tunggu perempuan tu dah 13 tahun.

13 tahun tu.

13 tahun tuuuuuuuuuuuuu.

So DJ pon akan call perempuan tadi bagi tau sikit2 clue pasal ada sorang laki minat dengan dia, and dia yakin sangat yang perempuan tu akan terima lamaran dia secara live satu Malaysia dengar.

Tiba-tiba aku rasa ” Waaaaaaaaaaaaaaa..romentik nya dia”.

Bila perempuan tu dah boleh agak siapa, so DJ tu kasi la dua orang tu bercakap live.

And guess what?

Perempuan tu tolak lamaran laki tadi.

“And dia jawab dia memang tak ada hati langsung kat laki tadi.”

“Dia kawan dengan laki tadi pon sebab dia tak sampai hati tengok kesungguhan laki tadi.”

“Dia cakap even lelaki tadi tunggu sampai 100 tahun pon memang dia tak akan jatuh hati dengan laki tadi”

Aku rasa macam nak termuntah!!

Bergoyang kereta aku  menggelepar sorang-sorang.

Tiba-tiba aku imagine bagaimana muka lelaki tu bila dengar yang perempuan cakap macamtu.

Aku rasa muka laki tadi terus kemek macam nie bila kena reject. Terus mulut kena kunci!!

Romentik biar bertempat.

Wak lu!!!!!

daily news

May 2, 2010

Aku nak berhenti kerja.

Tapi still tak dapat offer lagi.

Bukan aku tak bersyukur  tapi tiap-tiap kali datang kerja, aku benci berlakon yang aku gembira datang kerja..

Hari-hari jiwa aku ada kat tempat lain, jasad ada kat office.

Aku benci bila tiap-tiap kali aku buat kerja, akan ada soalan-soalan bodoh semacam aku nie tak boleh diharap langsung untuk buat kerja.

Aku langsung tak ada kawan kat sana.Kalau ada yang melayu pun sorang, tak habis-habis berlagak.Semua kena dengar arahan kau. Projek masuk keluar semua kena tunjuk, dengar cakap kau.Yang paling aku tak tahan, kau kalau boleh nak aku buat design  sama dengan kau design. Alasan senang untuk kau check..Aku nak cakap kau bodoh bangang.Design benda yang subjektif. Tiap-tiap orang ada skill sendiri. Selagi production boleh jalan kat factory, benda tu tak ada masalah.Kau boleh paksa kuda masuk dalam air, tapi kau belum tentu boleh paksa kuda minum air.

Perangai bodoh kau yang aku rasa annoy gila,kalau ada masalah, jawapan kau mudah gila.

.”ntah, aku pun tak ingat kenapa jadi camni..nie kan projek ko, ko la yang lebih tau. baik ko study balik”.

Last-last aku yang kena marah padahal semua kau yang arahkan dari A sampai Z. Sumpah kalau ada sorang lagi melayu kat sana, komfem muka kau pun aku tak akan pandang lagi ape lagi nak borak-borak dengan kau. Aku nak jer rasa bagitau bos biarlah semua benda yang aku dapat aku uruskan sendiri. Sekurang-kurangnya bala yang datang semua dari apa yang aku buat..Buat apa aku nak dukung biawak mati atas belakang kalau aku sendiri pun tak pernah bela biawak.

YA ALLAH..engkau murahkanlah rezeki aku.

daily news

April 9, 2010

Komang gila kalau sape tak main facebook. Tapi bila dah tahap gila, aku jadi menyampah tengok orang yang update status. Dah takde muka lain ke nak meyemakkan wall home facebook aku nie. Umur je dah besar panjang.

Contohla. Nama Minah binti Azmi. Kawan aku. Tahap kronik gila babi punya update status.

09 10 am: pheWw..keje baNyaK. TensyEn dowH.
09 37 am: arghhh..mengidam nak mam Nasi aYam lunch nanti..nYam-nyam..huhu
12.00 : out untk LuNch..
01 03 pm: gurp..kenyang…hahahaha
01 25 pm: baru lepas berlari-lari anak balik dari jamban. Akew berak tahi keluar 5 ketul. Bau sambal tompoyak. yuhuhuhu..nak kew??
02 37pm: siot jew customer nie..tahu marah jew, kLau nak cepat, ko BuaT sndiriew la.. =(
04 55 pm: oooooo..cpat la pkul 530..nak balik ne..hahaha

kemudian dia sampai rumah.sambung lagi.

06 10 pm:  phewww..jalan jammed teruks..hate that..huhu
07 00pm: beli martabak dan mee celup otw balik tadi.huhu..my dinner time..sapew nak??nyam-nyam..
08 00pm: ops..mandi time!!!hahaha..ketiak dah busyuk..lubang jubo*q aku pun da masam..huhu

lepas mandi.dia sambung lagi. lebih ekstrim.

09 30 pm: i miss u sayang.wink-wink…yuhuhuhu…
09 45 pm: i hate people who are always misunderstood women.
10 21 pm: minum milo ais sambil mkn brownies sambil layan AF. hahaha..nak kew??
11 05 pm: aduh..lupa nak korek buang tahi hidung yang tengahari tadi…yuhuhu..sape nak??
11 30 pm: nak buat facial jap sebelum tidow.Huarghhhh…
11 53 pm: malas nyer i nak pegi kejew eSokk =( tengok muka bos..deal dengan customer..call Dato, Tan Sri..even aku keje kerani jer..yuhuhuhu…nak kew??
12 05 am: tido time..guDnite malaysia..sweet dreamz~~ yuhuhu..nak kew??

Sudah-sudahla.Macam la aku nak tahu sangat ape ko buat.Esok ko tulis lagi benda-benda sama. Bukan esok jer, hari-hari. Buleh jadi gila aku nak skip ko punya update status sampah ko tu nak baca update kawan-kawan aku yang lain. Sedarla.Ko bukan artis pon orang nak ambil tau semua apa ko buat. Kadang-kadang takde orang bagi comment pon apa yang ko tulis. Kesian aku tengok.

Kalau ko nak sangat perhatian, ko update la status camni. Seminit sekali pun takpe.

09 00 am: aku rasa panas.
09 01am: aku buka butang baju kurung aku.
09 02am: aku angkat kain aku.
09 03am: aku bukak bra aku.
09 04am: aku buang panties aku.
09 05am: bos datang dari belakang.
09 06am: bos keluarkan tangan dia dari dalam baju kot.
09 07am: bos suruh aku meniarap atas meja.
09 08am: aduh.pungung aku tertindih keyboard komputer.
09 09am: Bos tersenyum tengok aku tolak keyboard ke tepi.
09 10am: Aku merengek manja.
09 11 am: Bos keluarkan senjata rahsia.
09 12am: Bos goyang-goyang.
09 13am: Aku ketawa sampai terkentut-kentut 12kali dalam seminit.

Kalau status macam tu takpe la mangkuk. Ada jugak manusia yang umur dah tua, tapi tak matang langsung.

Pls la. Orang lain pon sibuk jugak.Tapi takde la yang over macam ko. Kalau muka tu cantik takpe. Gigi depan pun berlapis tiga dengan gigi belakang.Pergh.Geli aku tengok.Dahla geli, tak sedar diri langsung.

Bajet hot?

daily news

March 26, 2010

Tanya Babun: ala Beruk…x g j0m heboh ke??dah bosan sgt 2?

Jawabnya Beruk : adeyh.. Beruk xbrap0 suk0 tmpt sumbak g2.. Tmb0h2 klate.. Sgal0 cerup h0k mai alik gu0 muse, kuala krai pkak g serbu blak0 2 gak, phm2 jah la..

Dijawabnya lagi Babun: a’ah,btl2…sama r cm Babun pn..x minat sgt tmpt2 cm2..Babun pn x g jgk..mls la..huhu.x sohor pn..huhu.kn?

Jawabnya Cerdik Lagi Pandai-

Ape, ko ingat jakun sangat ke orang Gua Musang, Kuala Krai tu? Ingat kampung dalam hutan ke? Macam ko tu bandar la sangat?Mak bapak moyang nenek datuk ko dulu pon asal dari kampung jugak. Masa zaman primitif tokkong tonggek dulu, suku sakat ko pakai cawat kote jugak, tutup dengan daun pisang jer,datang dari kampung jugak.Ntah-ntah sekarang nie datuk ko ada lagi duduk dalam gua. Aku tengok muka sorang-sorang, dressing, takde pon nampak ‘bandar’? Macam cultural shock ada la dengan rambut macam tu. Dahla gemuk, ketiak dengan bontot sama masam.Pergh.

Pemyakit tak sedar asal usul ini dipanggil ” SIMPTON BESAR TETEK DARI OTAK”.