Archive for the 'KEMENTERIAN AIR MANUSIA' Category

daily news

September 18, 2009

semalam memang hari yang aku tunggu sesangat sepanjang kerja dalam sebulan lebih neh..which is balik untuk raya la..wahhh..

dulu-dulu masa still ada title student lagi kat depan, selalu gak aku duk story2 dengan rumate aku, Mat Paih Nor Balkish yang aku memang excited gila kalau dapat kerja kat key-el..aku nak rasa pengalaman balik ikut highway time raya, bersesak-sesak atas jalan selama 12jam..memang kampung kan..hehe

sebelum balik tu, Mr. Raymo*d bagitau yang quotation aku buat pasal projek 2 buah pangsapuri 18 floor dengan parking lot 5 tingkat tu diorang kontraktor puas hati dengan steel design aku sekali dengan costing..aku bukan buat semua unit, just untuk intermediate unit dengan typical slab floor saja..so macam satu kepuasan la aku rasa setelah 2nd project aku selain dari pembinaan kompleks dewan kuliah UKM diapprove oleh kontraktor.alhamdulillah..

so maybe next month aku masuk stage baru plak dalam bidang aku, which is shear wall design using wire mesh (BRC)..aku pon baru tau jer yang dinding bangunan bleh jugak kalau kita guna BRC..gud luck!!

*********

habis jer kerja, pecut aku balik rumah even jalan jammed teruk pon dengan bazar ramadhan sampai la ke subang..lepas jer makan, terus aku tidur untuk recharge energy drive balik ke kelantan.

aku drive kereta adik aku, since mini cooper aku tak cukup vitamin C untuk naik bukit jalan kuala lipis sampai la ke gua musang..

btolak jam 3.30 pagi, sahur kat Genting Sempah dengan adik aku, my yatielicious, dan DR DRE 50 cent @paksu dee..

********

17…..19….kat tengah tu ada 18/9/2009..

heppy birthday syg!!

even semalam dia bising dalam kereta cakap her birthday tak sepatutnya habiskan masa sehari dalam kereta..dia nak kek secret respi, tapi aku dah belanja dia makan kue tiaw goreng, roti bakar 1 set, teh o suam kat genting..so kira ok la tu kan..bila lagi nak sahur kat tempat jauh camtu..hehehe..

wish u..

semoga panjang umur,murah rezeki, jadi anak yang baik, berjaya dalam hidup, jadi pekerja yang baik, panjang jodoh kita,bla..bla..bla..semua yang baik2 untuk awak la senang cerita..ok?ada paham?

ok..sambung esok plak untuk 19hb..hari kebesaran beta.. =)

Advertisements

daily news

April 30, 2009

HAHAHAHAHA! uiii.mak suka nyah. sukaaaaa..

4 tahun nyah mak kat sini.mak pun tak harap mak datang balik.even paper 2P cam cibai, mak harap lulus la nyah.mak bukan apa, sejak dari sem lepas lagi,masa ambik paper 3P pon mak dapat markah paling rendah dalam kelas.19/50 nyah.malu mak.HAHAHAHA!

sem nie 2P.lagi senang orang duk cakap, tapi kalau dah nama paper cibai,pusing tang mana pon,angpa mekup dok sapu bedak satu muka pon, satgi orang kenai gak ang tu cibai.HAHAHAHA!

ponat eh eden.ponat.

duk kalut kira hari bila aku nak blah dari parit king neh.minggu depan ari sabtu aku balik.

ehek,ehuk,ehup..8hari lagi. HAHAHAHAHA!

nanti dah tak leh tengok muko depa-depa semua.

sedih pon ada.pejam celik pejam celik.4 tahun dah.

HAHAHAHAHA!

*contoh manusia kurang tidur

daily news

April 14, 2009

salah ke kalau kami memilih kerja bila keluar nanti? sekurang-kurangnya biarlah penat lelah kami selama 4 tahun belajar berbaloi.

kerajaan sepatutnya sediakan banyak peluang pekerjaan.kerajaan heboh mengutarakan lebih 12000 peluang pekerjaan tidak diisi gara-gara sikap memilih masyarakat yang memilih pekerjaan berdasarkan kelayakan alademik.

sini.

secara halusnya, memang kami memilih.penat berusaha belajar tinggi-tinggi hingga ke menara gading, tapi itu yang hanya ditawarkan.

memang kami memilih.

bila keluar nanti, semua kami akan uruskan sendiri.dari segala pembayaran bil, belanja diri sendiri, keperluan asas, duit untuk dikirim ke kampung, bayar PTPTN. biarlah alam kerja itu nanti berbaloi dengan usaha kami.

kami tahu ekonomi gawat.tapi kalau pemimpin mewah rakyat merana,salah siapa?

aku dulu-dulu

January 21, 2009


dulu masa aku kecik-kecik..

xda la kecik sangat..
masa umur 8-9 tahun camtu..
malam jer..nak tido..
letak jer kepala atas bantal kura-kura merah aku,komfem aku nangis..
aku ingat lagi bini che nawi belikan aku ngan adik aku bantal kura-kura..
aku kaler merah..adik aku biru..
mesti aku nangis..tiba-tiba nangis..
tiap-tiap malam..
bukan sekejap..aku nangis lama-lama..
mmg penuh emosi..
ntah..aku pun xtau apa yang aku fikir time tu smpai buat aku nangis tiap-tiap malam..
budak-budak la katakan..
dulu aku ngan adik aku tido kat bawah katil che nawi..
che nawi ngan bini dia tido kat atas..

satu malam..
aku nangis..maybe time tu tak kena kot..
bini che nawi bertindak agresif..
dia bosan kot xleh tido..dengar aku duk huwaaaaa kat bawah katil..
dia tarik aku..
masa tu aku complete set pakai baju tidur budak-budak..

bini che nawi tarik..
tarik aku masuk jamban..
terus dia ambik baldi mandikan aku..
kecut aku dalam tu..dengan baju-baju tidur aku basah..
dia warning..kalau aku nangis lagi malam-malam,dia mandikan aku lagi..
pastu bini che nawi kurung aku dalam jamban..
lepak la aku dalam tu sampai la pagi nak pegi skolah..

yang aku ingat, lepas malam bersejarah tu, terus aku stop nangis malam-malam..
full stop!!

sejuk mak mandi time tu nyah..