Archive for September, 2009

daily news

September 20, 2009

19/9/1986-19/9/2009

“yie..happy birthday..may God bless you..all the best in your life..insyallah.”

huh..sebab takda orang nak wish kan aku punya besday, keyboard laptop takyah bayar kalau tekan, internet dah free, so aku wish untuk diri aku sendiri.

senang citer.

besday tahun nie aku dapat ape je..just satu parfume Giorgio Armani,Armani Code..tu pun aku sendiri yang buat muka tak malu mintak dengan kakak aku.tunggu aku nak beli sendiri, memang tak mampu la..harga pun dekat cecah RM300..baik aku buat belanja makan.

heppy besday to you..

heppy besdayyyyy tooooo youuuuuu…treng deng deng..

Advertisements

daily news

September 18, 2009

semalam memang hari yang aku tunggu sesangat sepanjang kerja dalam sebulan lebih neh..which is balik untuk raya la..wahhh..

dulu-dulu masa still ada title student lagi kat depan, selalu gak aku duk story2 dengan rumate aku, Mat Paih Nor Balkish yang aku memang excited gila kalau dapat kerja kat key-el..aku nak rasa pengalaman balik ikut highway time raya, bersesak-sesak atas jalan selama 12jam..memang kampung kan..hehe

sebelum balik tu, Mr. Raymo*d bagitau yang quotation aku buat pasal projek 2 buah pangsapuri 18 floor dengan parking lot 5 tingkat tu diorang kontraktor puas hati dengan steel design aku sekali dengan costing..aku bukan buat semua unit, just untuk intermediate unit dengan typical slab floor saja..so macam satu kepuasan la aku rasa setelah 2nd project aku selain dari pembinaan kompleks dewan kuliah UKM diapprove oleh kontraktor.alhamdulillah..

so maybe next month aku masuk stage baru plak dalam bidang aku, which is shear wall design using wire mesh (BRC)..aku pon baru tau jer yang dinding bangunan bleh jugak kalau kita guna BRC..gud luck!!

*********

habis jer kerja, pecut aku balik rumah even jalan jammed teruk pon dengan bazar ramadhan sampai la ke subang..lepas jer makan, terus aku tidur untuk recharge energy drive balik ke kelantan.

aku drive kereta adik aku, since mini cooper aku tak cukup vitamin C untuk naik bukit jalan kuala lipis sampai la ke gua musang..

btolak jam 3.30 pagi, sahur kat Genting Sempah dengan adik aku, my yatielicious, dan DR DRE 50 cent @paksu dee..

********

17…..19….kat tengah tu ada 18/9/2009..

heppy birthday syg!!

even semalam dia bising dalam kereta cakap her birthday tak sepatutnya habiskan masa sehari dalam kereta..dia nak kek secret respi, tapi aku dah belanja dia makan kue tiaw goreng, roti bakar 1 set, teh o suam kat genting..so kira ok la tu kan..bila lagi nak sahur kat tempat jauh camtu..hehehe..

wish u..

semoga panjang umur,murah rezeki, jadi anak yang baik, berjaya dalam hidup, jadi pekerja yang baik, panjang jodoh kita,bla..bla..bla..semua yang baik2 untuk awak la senang cerita..ok?ada paham?

ok..sambung esok plak untuk 19hb..hari kebesaran beta.. =)