Archive for August, 2009

daily news

August 30, 2009

apa eh aku nk tulis..erm camni la kalau dah depan internet,komfem aku tak tau nk tulis hape.

flshbck smalam la.

ok.habis jer kerja half day smalam,aku ke Subang Jaya..so sekarang aku dah agak expert ngan jalan sana la since aku dah berani ikut jalan baru tengah2 KL nie..even sampai kat persiaran kewajipan tu, dari jauh aku dah tengok jalan 6 lane penuh dengan kereta..my baby dah warn aku awal-awal jgn buat muka “cetung” kalau jalan jem..aku memang tak bleh blaa klau jalan yang aku nak pergi tu jem..komfem aku akan buat muka marah, tak banyak bercakap even dia ada kat sebelah..hehe..im sorry ok..next time il be more cool babe..

smalam jugak pergi tengok UP 3D..puaskan hati dia since minggu-minggu sblumnya janji nak tengok the proposal tapi tak jadi plak..bukan salah aku ok..salahkan dia..plan tak pandai..

* jgn tengok cerita yang ada 3D kalau english kamu muet bawah dari band 5 sebab takde subtitle.

dats y la aku tak bantai gelak macam orang-orang yang kat sekeliling aku..ada la jugak ketawa,ingat aku tak pandai sngat ke bi?? so tu kira pengalaman first aku la tengok cerita 3D even dia punya effect takda la feel sangat orang cakap.

bukak puasa kat Jcob donat..ntah betul ke tak aku eja..pastu baru makan kat nandos..sos peri-peri yang perasan best, even aku rasa sos cili life kfc lagi sedap dari tu.. =)

pstu aku buat lagi jejak kasih kat kedai hush puppies tengok satu kasut yang aku dah lama aku nak beli..so kali nie aku tengok dia ada buat less..10%..tapi harga still dalam 200++..memang tak mampu lagi la aku nak beli bulan nie sbb aku terima gaji first aku bulan nie suku jer..sebab aku kerja xcukup bulan..so sebelum keluar dari kedai tu, aku sempat la usap-usap lagi kasut tu, pegang dia punya tapak,lap-lap sket..nanti kalau cukup duit, maybe sbulan dua lagi, ada la kasut tu kat kaki aku.. =(

pusing-pusing dia bawak jalan sampai subang, tunjukkan kat mana rumah aku..so nanti senang la kalau dia dah ada kereta nanti, bleh ambik aku plak pegi jalan2..hehe..spanjang dalam kreta tu, nak cerita gak ke??

rahsia ok!! =)

last words, memang heppy la dapat hangout with her..even jumpa pon jarang-jarang..

manfaatkan cuti yang ada sebelum balik kerja as usual..

KERJA CAM BABI BOSAN!! kureng pahala puasa aku..hehe..

daily news

August 21, 2009

uhh..uhh..bosan sial+letih..cam gampang pon ada..ok2..

hidup aku totally berubah skunk nie..TOTALLY..hidup berubah dari seorang yang bergelar student zaman dulu kala, kepada menjadi seorang PEKERJA.

bangun pagi-pagi seawal 6.40am memang menyeksakan diri.sumpah.dulu, class pkul 8, 745 am baru bangun.skunk, istilah ponteng tu memang takde dalam kamus hidup aku.

malam sebelum tido, iron baju.new routine ok.

recycle 2 hari sekali since aku ada 2 pasang jer.hehehe.

715am btolak ke sungai buluh and sampai pkul 745am…nasib baik rumah aku skunk kat subang.so takde la aku stuck dlm traffic jem sangat.2 hari lepas  aku try bertolak  pkul 745am, and aku sampai pkul 845am kat ofis.hehehe..

kat ofis aku, ENGT*K METAL, aku dapat satu bilik.bilik yang agak luas la untuk position junior engineer macam aku neh.tapi, life aku kat sana all alone..semua sorang-sorang since aku 2 orang jer melayu kat sana.

memang xda life langsung.kerja aku hanya terperap dalam bilik, langsung tak bercampur dengan orang-orang kat luar.bukak jer pintu bilik, komfem aku dengar seleng cina.rasa macam aku kerja kat Shanghai.even makan pon sorang-sorang.takde siapa pon aku bleh borak..kalau datang ofis,memang betul-betul kerja la..mengadap file, plan bangunan yang bertimbun,dan sebuah pc untuk aku buat kerja..

paling tak boleh blah, kat sini sabtu kerja.sebab aku kerja kat manufacturer.so production mana bleh stop.tapi sabtu tu half day la..nak ambik hati, dia kasi pakai kasual..so bergaya sakan la aku.even xda member pon.. =(

*BOSAN SIAL!!

ikutkan hati aku, memang aku bosan giler2..aku plan nk tukar tempat kerja.tapi pikir-pikir balik, sayang jugak nak resign.sebab bos kat sini baik-baik, especially MR.Tan SL..cute giler muka dia, macam nobita..betul..tapi lepas ada probs yang agak “berat” sket untuk aku story, so biar aku sorang jer yang  tau..

aku ada suruh awek aku apply untuk trainer SIME DARBY..bulan 10 nie baru dapat tau result..so, aku harap dapatla..

aku bukan kejar sangat gaji, tapi aku nak kawan jer..kawan yang bleh borak-borak dengan aku time kerja, so xda la aku memberuk kan diri aku sorang-sorang kat sana..

=( xtau lagi nak describe lagi camne..bosan+ tapi sayang nak resign..

camne eh??

** neway, congratz untuk my baby yang convo aritu..slamat jadi career women ok..wish u best of luck and murah rezeki la..xtau rezeki kot bi camne..hehehe..

nak serbis!!!!!huahuahauhuahauhua