Archive for March, 2009

daily news

March 31, 2009

nyah.mak demam ne.mak rasa badan mak dah tak larat sangat.

musim demam.semua tempat ada virus.teratak melewar jalan 4 num 11,dari 7 ahli,1 yang disahkan masih bebas dari demam.dan aku yang terbaru menjadi mangsa.

“syg tunggu la.insyallah.datang la demam tu nanti.”

persiapan aku dari segi bekalan ubat-ubat sudah melebihi stok farmasi.tapi masih gagal menghalang simpton-simpton demam.aku terima.penyakit datang dari Tuhan.

mengajar kita erti sabar.

dan

bila demam, temperature darah aku mudah mendidih.

aku cuba,cuba,cuba,cuba untuk menjadi se cool-cool manusia.berhadapan dengan manusia yang berbagai perangai dalam keadaan boleh dikatakan tidak selesa, aku masih lagi berusaha untuk senyum even aku dimaki, dicerca,di annoy kan.kalau boleh, semua benda yang mampu membuatkan aku naik angin, aku buang ke tepi dulu.

jangan ingat aku tidak berminat.

semua aku hadap dengan senyuman.

aku juga boleh menjadi pendendam.disebalik aku yang sentiasa riang.jangan ingat aku akan lupa dengan segala benda yang aku terima.

lumrah alam.what goes around us, comes around.

aku hanya mengira hari.

lumrah alam.sekali manusia “berjasa”, 2 kali atau lebih teruk lagiĀ  manusia lain akan “berjasa” dengan kita.

dan jangan ingat aku lupa semua itu.

29.03.09

March 28, 2009

19114295

ma and abah.i love u all.

29.3.09
ma.heppy besday.
doakan semoga ma sihat,panjang umur, murah rezeki,sihat memanjang,ada anak-anak soleh solehah,menantu cantik-cantik,cucu ramai,sempat pergi Mekah,ada duit banyak,gaya mak datin,kurangkan naik angin,jangan makan makanan tinggi lemak,kolestrol,kurangkan manis ma,sentiasa jogging,senyum mesti panjang,masak banyak-banyak demi anakmu yang sentiasa lapar di perantauan ini.

dan ma.terima kasih atas kasih sayang yang ma curahkan selama 23 tahun yie hidup.

ma.hadiah xmampu nak beli.kak la beli lancome.share-share nama.bila lagi ma, yie adik beradik nak bantai duit gaji kak la.

ma.anakmu ini sedang mengalami masalah kegawatan ekonomi global.
ma faham-fahamlah sendiri.

dan dan dan dan

tidak lupa juga kepada Nor Dalim @ Oja Felina yang disana,
ntah dia sedar ke tidak kewujudan blog aku ini,

heppy besday, sweet 23.
kurangkan garang or bekim tidak bertempat,sila diet,sila ajak aku lagi kalau ada open house since aku sudah jatuh hati dengan nasi dagang buatan mama dia,sila belanja aku makan since kamu tidak pernah belanja aku dengan bini num 1 makan free, sila jadi lawyer yang terkenal,sila kurangkan muka serius bila mengumpat,sila duduk diam dalam satu hari since aku sudah tak larat nak baca aktiviti makan angin dia dalam setiap tulisan blog.

semoga Dalim bahagia disamping insan tersayang.
oh Zafran,sampai hati potong line aku.


1_360225870l
ma.kenalkan.isteri num 2.versi hyperaktif.

daily news

March 28, 2009

ntah.apa ke benda EARTH HOUR tu pon aku tak tau.
tapi aku dah register nama aku sebagai seorang ahli.

orang lain plak,semua sibuk send thread suruh padamkan lampu.
katanya sejam.
malam ni.start pkul 8.30.

“nanti siapa nak baca berita tv3 kalau lampu padam?
pencuri mesti kaya malam nanti.
perogol mesti membenihkan hasil.
ahh..sejam.bukan efek pe ponnn..
tak boleh.ini semua mengarot.
i tak boleh..i takut gelap.
gelap la camni!!
hitam la aku wei.
syg.malam nie kalau gelap u peluk-peluk i tau.mesti u rasa safe.
tido lagi bagus.
sibuk la.sejam tu duit tau.”

kalau la ramai mentaliti kelas 3 camtu, sampai bila-bila pun kita tak maju kan?

tapikan.
kan bagus kalau ada awek kat sebelah aku malam nanti.
komfem tangan aku merayap.
gelap la katakan.ye dokk??

lelakkaki

March 24, 2009

today quote;

Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan.dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini.

Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang
bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat
berjalan dgn lebih baik.