Archive for January, 2009

aku dulu-dulu

January 21, 2009


dulu masa aku kecik-kecik..

xda la kecik sangat..
masa umur 8-9 tahun camtu..
malam jer..nak tido..
letak jer kepala atas bantal kura-kura merah aku,komfem aku nangis..
aku ingat lagi bini che nawi belikan aku ngan adik aku bantal kura-kura..
aku kaler merah..adik aku biru..
mesti aku nangis..tiba-tiba nangis..
tiap-tiap malam..
bukan sekejap..aku nangis lama-lama..
mmg penuh emosi..
ntah..aku pun xtau apa yang aku fikir time tu smpai buat aku nangis tiap-tiap malam..
budak-budak la katakan..
dulu aku ngan adik aku tido kat bawah katil che nawi..
che nawi ngan bini dia tido kat atas..

satu malam..
aku nangis..maybe time tu tak kena kot..
bini che nawi bertindak agresif..
dia bosan kot xleh tido..dengar aku duk huwaaaaa kat bawah katil..
dia tarik aku..
masa tu aku complete set pakai baju tidur budak-budak..

bini che nawi tarik..
tarik aku masuk jamban..
terus dia ambik baldi mandikan aku..
kecut aku dalam tu..dengan baju-baju tidur aku basah..
dia warning..kalau aku nangis lagi malam-malam,dia mandikan aku lagi..
pastu bini che nawi kurung aku dalam jamban..
lepak la aku dalam tu sampai la pagi nak pegi skolah..

yang aku ingat, lepas malam bersejarah tu, terus aku stop nangis malam-malam..
full stop!!

sejuk mak mandi time tu nyah..

daily news

January 21, 2009

kalau hidup tu sihat jer memanjang,
salah satu peluang nak hapus dosa kecik tu takda la..
itu sebab tuhan bagi penyakit..
supaya kita dapat kurangkan benda-benda berdosa yang kita buat tiap-tiap hari..

tengok..
dah 3 hari aku demam..
lubang hidung aku pun satu jer bleh guna nk tarik udara habuk kayu kat sini..
yang satu lagi aku jadikan stor nk simpan hingus..
pagi, petang, siang, malam..semua aku rasa cam duduk kat padang pasir..
sikit pun aku tak rasa susah..
“sebab sakit tu penghapus dosa-dosa kecik la”
haaa..baik nya aku arini..

kepada awek yang sedang menderita sakit misteri tu,
jgn sedih,jgn meratapi diri sensorang dalam bilik,jgn main rambut sambil tengok cermin,jgn cakap dan ketawa sorang2,jgn ingat adik kembar yg umur sweet 30,jgn julingkan mata,
sebab apa..
“sebab sakit tu penghapus dosa-dosa kecik la”
haaaa…

daily thought

January 17, 2009


lately, camne hidup ko sorang-sorang?


sunyi??aku tahu..dulu ko ada partner kan..

hope partner ko tak jadi arwah la.

daily thought

January 15, 2009

banyak kena boikot nie..
kompem uncle wellward bukak gerai jual goreng pisang tepi jalan camni..

nestle??
xkan nak minum susu terus dari tetek lembu kat padang kot..

intel??
xkan nak pakai motherboard kalkulator casio dalam pc kat umah kott..

loreal??
xkan nak guna safi balkis kottt..

kotex??
xkan nak sumbat tisu muka jer kott kat bawah tu or kapas-kapas..

maggi??
xkan nak letak maruku dalam kuah kari kott ganti meggi..

nescafe??
xkan nak minum teh boh ngan kopi janda jer kottt malam2..

sara lee??
xkan nak guna bedak wangi kat bawah ketiak jer kott ganti deodorant..

calvin klein,hugo boss??
xkan nak letak downy 4x kott bawah ketiak tu..


*susah kan..brapa ramai antara kita yang sanggup tingalkan benda2 camni dalam hidup sekarang..
stakat boikot guna mulut pandai la..
cam gua sekarang la.. haih