Archive for October, 2008

raya #29

October 29, 2008

gua kena tembak ngan 4 orang penyelia..
nyawa-nyawa ikan gua tarik nafas tadi..
semalam gua dah prepare peluru ngan pistol..
tapi gua dulu kena tembak ngan meriam..

gua kat depan duk bla bla bla bla bla sensorang..

“mr.nadzri” katanya en.fahmi..

“erk..yes i am..”gua dalam nada seyakin boleh..

“your knowledge about concrete is weak”

gua diam..

“nadzri..oo nadzri..awk punya mix proportion concrete bla bla bla bla bla is…. “..en Zurisman komplen..

“erk..” gua dlm hati..

“nadzri..awk punya bla bla bla bla bla”..en Muiz..

“erk..”

“ishk..jangan la marah dia..nanti dia takut nk jawab..” puan Nurazwa..

sebelum gua blah, gua sempat senyum kat puan Nurazwa..
sbb dia jer yang baik ngan gua..
kesian kan gua..

*teori gua pagi tadi, kalau pakai hensem2 masa present, mesti xkena soal banyak..
sungguh- sungguh xboleh pakai..

raya #27

October 26, 2008

benda yang termasuk dalam list gua bila gua dah kerje nanti, gua nak ada rambut camni..list num brapa gua xtau..
tapi gua nak camni..sebijik camni..
dah lama gua simpan niat..tapi muka pakai muka gua..kita ignorekan muka kat atas..
blog gua..watak utama mesti gua..
dah lama gua simpan gambar nie..

baru jer gua nk simpan panjang, mak guard gampang dah sound gua..
mula lah gua kena tulis nama rampas id card..
bila dah panjang sket, gua dah kena pendek balik..
rambut panjang mana bleh masuk exam hall beb..

yang gua tau, gua nak camni..
rambut idaman gua..org lain xleh kacau..
lu kacau, gua tumbuk..gua tyko..bapak gua cikgu silat..mak gua pakar senduk..
klau bos tempat kerje gua sound…
gua nk tunjuk blog nie mintak simpati..

raya #25

October 25, 2008

Ada orang tanya gua..minah key-el..

Betul ker mat-minah Kelantan mudah kena “cultural shock”..

Gua tanya kenapa..

Dia ckp;

“ dia ramai geng dari Kelantan yg dtg key-el..masa mula-mula dtg sini, smua pkai baju kurung, baju xda la fit sangat..yang laki plak, smua nampak baik aje..bila sudah masuk setahun lebih, yg pakai kain tudung smua simpan dalam kotak..sudah pandai buat rambut ala-ala Hollywood..kaler sana sini macam lampu kelip-kelip..pkai baju sluar sudah panda nak seksi..pandai masuk clubbing..

Yang laki plak sudah pandai teguk jack D..kolar baju naik, xnak lipat..hari- hari minggu, cop ink PH, Zouk,Hard Rock penuh kat lengan..clubbing num 1 maa..

Bila time nk balik kampung, semua tukar imej baik”

Dia tanya gua kenapa..

Gua reply..

“key- el la bodoh..dah tau ramai orang kampung,orang asli datang sana, masih nk bukak club-club camtu..kat kampung xda..mesti la kami nk masuk..nk tengok apa yg ada kat dalam..dah tau pakai seksi tu salah, kenapa kedai-kedai kat key- el masih nk jual kat orang kampung..dah tau jack D tu haram, kenapa orang key-el jual bagi orang kampung cam kami minum”

Kadang-kadang gua bersyukur bila gua dapat tinggal di Parit Raja..gua tahu gua bukan baik sangat..

“clubbing gua hanya di kedai-kedai mamak..xda cop kat lengan, xda whiski, hanya teh-o ais berharga RM1.00”

Tapi pagi tadi kan;

“deyyy macha..gua punya nasi lemak mana..dah stengah jam gua tungguuu!!!!!”

*hangin betol ngan tempat clubbing gua..servis xsebagus macam kat key-el..

raya ke #22

October 22, 2008

boring- boring..
sambil2 tunggu aku punya draft PSM kena reject ngan PTH “puan tahi lalat” aka penyelia tersayang..
aku buat la..
xcantik..xkesah la..
blog aku kan..

“bodoh la mat yie nie”

“kau lagi bodoh!!”