Archive for February, 2008

mymz kecek kelate..

February 29, 2008

politikus..
skrang nie..poster-poster parti dah ada kat merata2 tempat..
ntah la..skali tengok…wat sakitkan mata aku ada la…
tapi bagi orang2 tua..vateren..kubur dah ckp…welcome2…
tu la kemeriahan pilihan raya…ye ke?
tapi time orang datang berkempen..
sembunyi plak dlm rumah…
dengan anak isteri disuruh masuk rumah…
dicekik2 suruh buat2 tido…
xpun tunggu wartawan dtg..
baru la nampak muka…
buat2 salam…
buat2 ada masalah…
pdahal diri tu kurang usaha…erm biarla yang tu..xpenting pun…

encik wartawan: en.yie..apa itu politik?
mymz: politik eh?..nah…makan bontot besar aku nie…
encik wartawan: ngap2..ngap…gurp..sdap la..pejal…
mxmz:mmg pun..awek muda.. =)

aku bukan la nak berkempen bagi mana2 parti..xda la aku cakap pangkah UMNO..pangkah PAS..xda weiiii…gigit bontot sampai kluar tahi kuning baru tau…even umur aku dah layak untuk kluar mengundi pun..aku nie da daftar,nama jer xkluar lagi…tunggu la…tapi aku nie..bleh kata cukup minat jugak la dengan poltik2 kat malaysia nie..aku rasa makin lama aku makin matang kot dengan politik…ok la…aku rasa part yang bawah nie aku nak ckp kelate..
aku ker ore kelate…caro ko mung eh..sekor mung!!

aku branok…ngaji…besar…semo di kelate…kalu kiro smula…dkat2 21 tahun aku duk kelate nie…nok kato aku banggo duk kelate pun…dop jugop…nok kato xsuko pun..dop jugop..tapi gitu la…50-50hor la…spanje tempoh tu…aku tengok kelate nie…xdop la membangun sangat nok banding nga negeri2 lain…aku raso trengganu lagi comey…tringin jugop nk tengok kelate mace negeri2 laim..ado gotu goni…bangune tinggi2 pun xdop…hok tinggi stakat nie gapo xtahu di kelate nuh…hotel rennaisance kot…haih..kelate2…aku xtahu mano hok ore oyak kelate nie maju…plue nok kijo pun xdop…brapo rama anok2 negeri kelate pakat2 tubik kijo negeri ore…kalu xtubik..nok wie make anok bini nga gapo..cekak nok wak pulut pasir…singge buoh nyor…pahtu duk banggo anok2 kelate bejayo luar…dari duk banggo gitu…baik dio kelik kijo di kelate…ingat ore kelate nie bodo2 ko?ore kelate bijok2 tahu dop…hok “bijok” pun ado..rama lua nuh..
rama jugop la ore2 kelate hok first time tubik kelate…

keno cultural shock…banyok…buke xdop…
dari hok paka tudung pun bleh paka skirt pendek…
dari hok paka baju2 kurung sejuk mato2 tengok bleh paka baju hok xcukup kain…
dari hok tindik sube di telingo…
habih lidoh2..lube hidung nyor tindik jugop..
baik stapler teruh…dari hok brehi minum teh o bin…jadi minum teh o bin jugop versi mat salleh…
dari hok brehi xtubik derak male jadi pok guard kat supermarket…
haih…
kalu tengok gtu plop…
aku raso bersyukur plop duk kelate nie…
kapung…
darak…
pecoh boto budu…
aku lebih relo duk kelate plop kalu aku jadi gitu…
bia la ore nok oyak aku nie tok kembe pun…
aku koho suko…

tapi gitu la…sapa bilo kelate nie nok gini…bilo kelate nie nok maju…maju dale isle la ore oyak..kelate nie xleh lari doh nga imej2 islamik nie…hok buat2 islamik pun ado..rama…aku pun teringin jugop nati kijo esok nok duk di kelate…’nok bangun negeri sdiri….tapi plue tu payoh ado…buke xdop..ado…tapi sikit sangat….nok jugop tengok kelate jadi mace negeri2 laim…ado gotu goni…hok aku napok..tok guru nik aziz sore jah la hok btul2 nok jago isle….aku meme respek ko tok guru…sek2 dio hok laim..aku xnapok lasum…kalu pasa ngupak kokre…woh..num 1…g dengar cramoh PAS kalu xcayo…meme num 1 kalu bab gni…bab cari saloh ore…dio lorak skali..tapi time wak kijo..betak..lembak…lembu blako…kambing la mudoh2….gni ko hok duk gege isle2…sbb politik…pakat2 mapuh samo sdiri…bodo la..jadi lembu lagi molek…
haih…harape aku…kalu buleh nok tengok kelate nie maju…maju besamo isle la…hok tu hok petim….pado ore2 hok mengundi tu…pilih2 la mano hok molek…jange duk mikir pendek gak..bunyi isle skit gak..pangkoh slalu…jange gitu…mano2 parti dale malaysia nie hok ore melayu…semo sokong isle..UMNO pun sokong Isle…PAS pun sokong Isle…pikir molek2…tapi kalu aku bleh ngundi kekgi…Insyallah…aku SOKONG UMNO…nie bagi pihak aku la…aku trimo kasih sangat2 ko kerajae…banyok doh dio tolong rakyat..wie gotu goni…buke supo ore tu..kijoe ngupak jah…jadi lembu make tahik sdiri lagi molek…

Advertisements

mymz sweet talk..

February 29, 2008

minggu nie aku xdapat nak attach semua attchment aku…
bodoh..bangang…sial…
lancau punya wayerles….
tensen aku….
padan muka ngan korang…
kan da xpasal2 masuk paper kosmo…
siapa lagi yang tulis kutuk kaw2 punya dalam tu…
aku la…siapa lagi…
berani dtg aa…
aku bayar yuran la sial…bangang…
2 sem aku dah bayar….
time nak makan duit student cepat la pulak…
tapi time nak bagi servis….macam sial….
jadi lembu lagi bagus la korang nie….

mymz talk..

February 28, 2008

aku boring giler minggu nie..
satu keje pun aku xda..
pelik betul manusia nie…
dah nak mampos kot…
xpun dah mandul idea xtahu nak bagi aku kerja apa…
xpun aku jer yang perasan buat2 xda kerja…
tp tu lah…memang aku xda pun kerja2…
mengerjakan orang ada lah…
ahhhhhhhhhh…slurrppppp…….ahhhhhhhhh….
slalu nyer dah jadi tugas dieorang buat aku sibuk dengan kerja-kerja dunia…
minggu yang tenang buat aku… =)
syukur…
wink*

…mymz talk

February 23, 2008
Cuti…Holiday…belong to me…anyone…pls…keep shut da hell up ok… =)

free from everything…everything…
menghabiskan masa-masa cuti dengan diri aku sendiri adalah saat- saat yang paling aku suka…
aku xperlu letihkan otak aku dengan segala benda yang ada kat sekeliling aku…
aku paling suka saat aku dengan diri aku jer…
aku memang suka sangat-sangat…duk berangan sorang2….menyanyi….melayan gedik aku sendiri…
aku buat kerja-kerja aku dan orang lain xkisah dengan apa yang aku buat…

aku xperlu bersusah- susah untuk menjaga hati manusia…
xperlu aku melayan sebarang emosi manusia lain…
xperlu aku mendengar rintihan syahdu gemersik jiwa mereka…
xperlu untuk aku memahami dan menilai diri mereka…
dan aku xnak dengar sebarang msg yang bgtau aku telah meng”ignore” kan mereka….pls…
mereka sendiri xpernah nak faham diri aku…

dan aku xkan layan sebarang daya tarikan momen dan daya inersia, ricih manusia untuk mengajak aku membuat sesuatu yang membolehkan aku tiada sebarang masa dengan diri aku…

aku letak jauh-jauh handset aku…aku nak free dari any signal line maxis..digi..celcom…dan aku harap sangat- sangat sebarang ringtone message or incoming call xkluar dari hs aku…. aku pun dah lupa kat mana aku letak handset2 aku…xpenting pun benda tu bagi aku…i still can survive without those thing around me…

yang aku tahu…kunci kreta ada dekat dengan diri aku….oh my kreta kecik… =)
aku hanya nak bermanja dengan diri aku…dengan laptop sebagai sugar mami aku…dengan dvd2 game aku yang baru….

telinga aku still lagi bising dengan lagu spice girl( minah2 old skewl…tapi body mantap lagi..credit)…
headlines friendship never end…masa aku type entry nie…dah masuk 20x aku repeat track lagu nie…
i fall in love with dis song…aku rasa la…memang pun…
dan..

hari ahad hari aku start bekerja…
bekerja untuk memenuhi hasrat2 manusia kat dunia nie…